0
Style Switcher
  • 1
  • 2
  • 3

ادبیات تبلیغ نویسی در دین و زندگی چهارشنبه, 8 خرداد 1398 , 1 نظر

نمیدانم چطور باید شروع کنم و چه مقدمه ای برای این مقاله باید بنویسم چون همیشه عادت کردم در حوزه مدیریت ، تبلیغ نویسی و بازاریابی محتوا همواره از منابع و مثالهای کشورهای دیگر استفاده کنم و تحلیل ها و نمونه های آنها را بیان کنم مدتی است بازدیدکنندگان محترم سایت و حتی اطرافیانم میگویند که این مطالب بومی شده ما نیست و خیلی از موارد قابل استفاده نیست و یا با فرهنگ ما هماهنگی ندارد ما به مثالهایی از جنس خودمان و فرهنگ مان  نیاز داریم .

 این موضوع من را وادار کرد تا تحقیقاتی در مورد موارد ذکر شده بالا در متون دینی ، فرهنگی و ادبیات کشور عزیز خودمان انجام دهم . و مقاله ای از درک خودم و آنها بنویسم .البته شاید هم حال و هوای این شب ها که مصادف با رمضان سال 98 شمسی و شب های قدر است مرا وادار به نوشتن این مطلب نموده است . علت هرچه باشد امیدوارم بتوانم حق مطلب را ادا کنم .

رمضان

از زمانی که شروع به آموختن و بکارگیری بازاریابی محتوا و تبلیغ نویسی در حوزه وب نمودم هر مطلبی که میخوانم بلافاصله ذهنم آن را از نظر ادبیات تبلیغ نویسی تحلیل می کند و این مورد در هنگام خواندن قرآن کریم نیز رخ داد .

 در علم تبلبغات برای معرفی یک محصول نباید به حاشیه بپردازیم و باید اصل مطلب را در قالب یک یا حداکثر 3 جمله صریحا بیان کنیم و در عین حال احساسات خواننده را نیز تحریک کنیم و او را به واکنشی وادار نماییم . بعنوان مثال تبلیغ یک شرکت مودم بصورت زیر است :

«دنیایی از اطلاعات در انتظار ماست اما برای بهره گیری از آن ابتدا باید به آن دسترسی داشته باشیم این اطلاعات می تواند در نوک انگشتان ما باشد با یک موبایل و مودم شخصی .»

توجه کنید که به جای دو جمله بالا میتوانستند یک پاراگراف طولانی توضیح درمورد لزوم استفاده از مودم شخصی بدهند  ولی مطممئنا خوانندگان فقط خط اول آن را میخواندند و بیشتر آنها  حتی موضوع مورد بحث را نیز متوجه نمیشدند . حتی آنهایی که به یک مودم نیاز داشتند!

باید توجه داشته باشیم که نحوه بیان و نوع استفاده از کلمات نه تنها در فروش که در کیفیت زندگی ما نیز تاثیرگذار است . روش نوشتن تاثیر گذار ، همان علم تبلغ نویسی است و همه ما روزانه سعی میکنیم از آن بهره میبریم .

کاربرد تبلیغ نویسی در زندگی روزمره :

مسئله تبلیغ نویسی در تمامی جنبه های زندگی ما حضور دارد ولی در بیشتر موارد به آن توجه نمیکنیم. همه  ما سعی داریم عقاید و توانمندی های خودمان را به دیگران اثبات کنیم و آنها را به سمت خود جذب کنیم . زمانی که میخواهیم با کسی آشنا شویم باید بتوانیم در یک جمله کوتاه و جذاب  خود را معرفی  کنیم و اگر این جمله کوتاه به اندازه کافی موثر باشد آنگاه  مخاطب مایل است که بیشتر بداند و خودش سئوالات بیشتری می پرسد .این نوع معرفی مخصوصا در مصاحبه های کاری بسیار اهمیت دارد . بطور نمونه من برای معرفی شغل خودم در ابتدا  فقط به یک جمله اکتفا می کنم : "آناهیتا یعقوبی ، مدیر تبلیغات اینترنتی و برندسازی شرکت آرادین پرداز هستم ."

این موضوع در هنگام معرفی  فردی از سوی ما به دیگران نیز صادق است . مخصوصا اگر از معرفی شخص مورد نظر خودمان قصد همراه کردن دیگران با او را داشته باشیم . از این مسئله در قرآن کریم بسیار زیاد استفاده شده است . به نمونه های زیر توجه کنید .

بررسی سبک معرفی در قرآن :

 در سوره طه  آیه 53 که حضرت موسی (ع) به معرفی پروردگار می پردازد می گوید:

« همان خدایی که زمین را آسایشگاه شما قرار داد و در آن راهها برای شما پدید آورد؛ و هم از آسمان آب نازل کرد تا به آن آب آسمانی انواع نباتات مختلف از زمین برویانیدیم»

در این آیه هیچ حرف حاشیه ای وجود ندارد بلکه با توجه به بدیهیات قابل درک مردم خداوند را صریح و دقیق معرفی میکند . بدیهیاتی که در تمام زمانها جزء نیازهای اولیه بشر است : مکانی برای زیستن و آرامش گرفتن ، راه هایی برای برقراری ارتباط در تجارت که اصلی ترین مسئله در تامین معاش است ، آبی که ارزش آن حتی برای انسانهای ابتدایی نیز آشکار بود و بالاخره گیاهانی که منبع اصلی غذایی موجودات زنده را تشکیل میدهد و خداوند همه آنها را پدید آورده است .

 

در جایی دیگر موسی سلام الله ایچنین میگوید  آیه 24 سوره شعرا :

« گفت پروردگار آسمانها و زمين و آنچه ميان آن دو است‏ اگر اهل يقين باشيد. »

در این آیه با ظرافت قدرت و توانمندی رابه شنونده القاء میکند زیرا شگفتی و  عظمت و ناشناخته های فضا حتی در زمان ما که به عصر اطلاعات و اکتشافات و اختراعات معروف است ما را به وجد می آورد و حس قدرت و توانایی پدید آورنده آن  را نیز بطور کامل به ما القاء میکند .

و البته در چند آیه بعد از آن کمی ساده تر و قابل فهم  تر برای افرادی که درک پایین تری از علوم مختلف دارند اینطور معرفی می کند :آیه 28 سوره شعراء

« گفت پروردگار مشرق و مغرب  و آنچه ميان آن دو است ‏اگر تعقل كنيد. »

در این آیه هر کسی در هر جایگاه و با هر ضریب هوشی ای ، محدوده ای از غرب و شرق خود را درک میکند حتی اگر به اندازه محل سکونتش باشد . حضرت موسی میگوید که خداوند همان است که این محدوده و هرچه در میان آن از جاندار و غیر جاندار است را آفریده .

این  موارد فقط نمونه های کوچکی از نحوه بیان تاثیرگذار در معرفی از زبان خداوندی که خالق کلمات است هستند . پس به نوشته ها و کلمات در متن های بروشورها و کاتالوگ ها و از همه مهمتر در وب سایت اهمیت بیشتری بدهید .

نوشته ها و مقالات شما در بهتر دیده شدن شما در فضای حقیقی و مجازی تاثیر زیادی دارد و باعث می شود سئو  وب سایت شما ماندگار تر باشد .

امیدواریم این مقاله بتواند به شما در رشد و توسعه کسب و کار اینترنتی کمک کند و مفید باشد . لطفا نظر خود را برای ما ارسال نمایید .

از اینکه وب سایت ما را بازدید نموده اید و این مقاله را خواندید سپاسگزاریم .

افزایش سئو ,بازدید از سایت,صفحه اول گوگل

 

 


درآمد مناسب، فرزندان شاد، آرامش خانواده با تکنیک‌های بازاریابی محتوا؟!

این ایده از زمانی به ذهنم رسید که متوجه شدم چقدر برادرزاده ها و خواهرزاده هایم، با من بودن برایشان لذتبخش است و حتی موضوعات خصوصی را که هر کسی در سن نوجوانی فقط با دوستانشان مطرح میکنند قبل از هرکسی، با من درمیان میگذاشتند و یک روز...

مذاکره چیست؟ و اصول مذاکره در کسب و کار کدام است؟

وقتی با دوست‌‌ات در مورد یک گردش یکساعته صحبت می‌کنی یا اینکه با مادرت در مورد نحوه برگزاری میهمانی شب عید و چیدمان سفره هفت سین برنامه ریزی می‌کنی و حتی زمانی که با تعویض کننده روغن ماشین‌ات در مورد زمانبندی نوبت بعدی تعویض می‌پرسی در واقع...

بازاریابی محتوا چیست؟

خیلی از ما فکر میکنیم مفهوم بازاریابی، بازاریابی محتوا و فروش را می‌دانیم. البته در ابتدای مقاله نمی‌خواهم کسی را قضاوت کنم



نظرهای شما

03/08/1398

بسیار عالی و پرمحتوا

دوست من ، نظر خودت را برایمان ارسال کن